Felhasználási feltételek

Regisztráció, Vásárlás

Az Eladó weboldalán bárki tájékozódhat a kínált termékekről, azok árairől, azon felületen történő regisztráció után, vagy anélkül történik a vásárlás. Regisztrációnál pontosan, a valóságnak megfelelően kell megadni a Vevő adatait, melyek: név, számlázási és szállítási cím, elérhetőség (telefon, email), ezt követően válik üzleti partnerré, vagyis Vásárlóvá. Vásárlói profil a regisztráció menüpontban tehető meg. Regisztráció megléte után adhat le megrendeléseket, intézheti elektronikus vásárlásait. 

Regisztráció nélkül üzleti partnerré, Vásárlóvá, a megrendelés leadásával válik.


A regisztráció során megadott email cím és jelszóval a későbbiekben beléphet, majd újabb vásárlást eszközölhet. 

A hibás, vagy hiányos regisztrációs lapot érvénytelennek tekintjük, és az Eladó semmilyen formában nem vállal felelősséget a hibás adatokból eredő téves teljesítésért.

Valótlan adatok megadásával történő visszaélés, és rendeléssel történő károkozási kísérlet esetén az Eladó a megkárosítottak bevonásával a károkozó ellen eljárást indít.

Eladó kizárja felelősségét, amennyiben a Vevő más nevében, más személy adatainak felhasználásával veszi igénybe az Eladó szolgáltatásait. Eladó a Vevő által pontatlanul, tévesen megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, más problémáért, hibáért semmilyen nemű felelősség terheli. Eladót nem terheli felelősség azon esetekben, ha Vevő regisztrációs jelszavát elfelejti, vagy mások számára hozzáférhetővé teszi, s abból kár keletkezik.


Vevő köteles az üzletszabályzat, általános szerződési feltételek elolvasása, megértése és elfogadása után rendelést eszközölni.

A regisztráció elvégzésével, rendelés leadásával a Vevő kijelenti, hogy jelen ÁSZF, és a közzétett Adatkezelési tájékoztató feltételeit megismerte, azt elfogadja, az adatkezeléshez hozzájárul. A regisztrációs nélküli vásárlással, a megrendelés elküldésével a Vevő kijelenti, hogy jelent ÁSZF, Adatkezelési tájékoztató feltételeit megértette, és azokat elfogadja. 


Rendelés

Rendelés leadható a követekező módok egyikén – a webáruházban (regisztráció után, online fizetéssel), vagy e-mailben (megrendelő lap kitöltésével és visszaküldésével Eladó részére, emailben), vagy személyesen (Eladó a rendelést e-mailben visszaigazolja).


Online rendelés webes felületen:

Az internetes áruház online megrendeléseket fogad. Az egyéb módon (telefonon, e-mailben, személyesen) történő érdeklődés, rendelési igény jelzése és kielégítése, egyedi árajánlatkérésnek minősül és további egyeztetés útján valósul meg. 

A webáruházban feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, nem minősülnek hivatalos ajánlattételnek, az árváltozás jogát az Eladó fenntartja. Az esetek többségében, a webes felületen feltüntetek árak az irányadóak, azonban az Eladó jogosult eltérni amennyiben hibás HUF/EUR váltás, jelentős HUF-EUR árfolyam változás, termék felcserélés, a megrendelés és teljesítés között jelentős mértékű ár növekedés lép fel. Az említett esetekről a megrendelőt külön köteles az Eladó tájékoztatni, elfogadás esetén a megrendelés teljesítésre kerül, ellenkező esetben – visszalépésnél – a megrendelés törlésre kerül.


Rendelés leadása e-mailben: az e-mailben leadott rendelések fő követelménye, a hibátlanul, pontosan kitöltött megrendelő visszaküldése Eladónak, e-mailben. Ezt követően Eladó proforma számlát állít ki, melyet Vevőnek visszaküld. Vevő köteles 24-48 órán belül rendelését kifizetni, banki utalással, online, vagy ritka esetekben személyesen. Rendelés kiegyenlítése után Eladó elektronikus számlát, vagy papír alapú számlát állít ki Vevőnek, melyet elektronikusan, postai úton elküld, vagy személyesen átad.


Rendelés visszaigazolása

Rendelések visszaigazolása online (webshop) rendelés esetén: rendszerüzenetben, e-mailben, a Vevő felé.

Emailben és szóban leadott rendelések visszaigazolása: e-mailben megrendelő felé.

Bizonyos esetekben, ha a rendeléssel kapcsolatban bármilyen probléma, kérdés merülne fel (pl: nem egyértelmű szín, méret, kiszerelés, méret hiány stb...) minden esetben az Eladó kapcsolatba lép a Vevővel. Ha ez többszöri kísérlet után sem sikerül, a rendelés törlésre kerül. 


Rendelés teljesítése, szállítási információk

Minden olyan rendelés teljesítésre kerül, mely megrendelés után annak az értéke kiegyenlítésre (kifizetésre) került. Webáruházban feltüntetett termékek nem Magyarországi raktárkészletről kerülnek kiküldésre a Vevő számára. Eladó először külföldi raktárből rendeli be, majd Vevő részére, a Vevő által kívánt szállítási módon kiküldi. 

Áruk Magyarországra történő beérkezése általában 3-5 munkanap nap között van (Covid19 ideje alatt kérjük számoljon késedelemmel), így csak ezután kerül Vevő számára kiküldésre. Magyarországi kiszállítás általában 1-3 nap alatt történik. 

Az EU-n kívüli szállítást a GLS cég végzi, szállítási idők és árakról bővebb információ a futárszolgálat oldalán (is) olvasható - https://gls-group.eu/HU/hu/rendszeres-csomagfeladas/arajanlatkeres . Eladó a mindenkori export árakat, standard és tájékoztató jellegű tranzitidőkről igény esetén tájékoztatja a Vevőt.

Minden Magyarországon kívüli szállításnál felmerülő egyéb költségeket a Vevőt terheli. 

Amennyiben a megrendelt termék nincs raktáron a gyártónál, úgy Eladó jelzi Vevőnek. Általános beérkezési idő: 2-4 hét. Amennyiben a gyártónál is hiánycik az adott termék, a várakozási idő lényesen több lehet. Amennyiben a gyártó értesítés nélkül, megszüntet, átalakít, módosít stb... terméket, megváltoztatja a csomagolást, kiszerelést, összetételt, cikkszámot, kódot Eladó jelzi Vevő felé. 

Bizonyos termékek (pl: prosztetikumok), ahogy a termékleírásnál szerepel, kézzel készülnek, így szállításuk hosszab időt vehet igénybe, amennyiben azok nem állnak rendelkezésre a gyártónál. 


Szállítási információk:

Magyarországi szállítás: MPL, Royal Sprit Kft – aktuális árak a megrendelő táblázatban, webshopban feltüntetve.

Világ más részeire: GLS – aktuális árak, tranzit idők a cég oldalán láthatóak.


Fizetés

A megrendelt termékek árának kiegyenlítése az alábbi módokon lehetséges:

-Előre utalással: megrendelés szám, számlaszám feltüntetésével közlemény rovatban. 

-Online fizetési lehetőség: Barion.


Vásárlástól való elállás, visszalépés

Az Europai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelvének, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26) Kormány rendelet szabályozása értelmében Vásárló a megrendelt termék kézhezvételétől számított 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, a megrendelt terméket visszaküldheti. Kézhezvételi időpont a bolti átvétel esetén a rendelés bolti átvételének időpontja, házhoz szállítás esetén a szállítótól való (postától) átvétel időpontja.

Elállás esetén a Vásárlót kizárólag a termék visszaküldésének költsége terheli, de Eladó követelheti a nem rendeltetésszerű használatból eredő anyagi kár megtérítését. Vevő nem élhet elállási jogával, romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék esetén, olyan zárt csomagolású termék esetén, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okból az átvételt követő felbontás után nem küldhető vissza, vagy jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékekkel.

A rendeléstől való elállást a Vásárlónak minden esetben írásban kell jelezni a webáruház elérhetőségeinek valamelyikén. Eladó az áru ellenértékét a visszaküldött csomag kézhezvételétől számítva 14 napon belül visszajuttatja Vevőnek. Az áru visszaküldési költség a Vevőt terheli.


Az Eladó a megrendeléstől való elállás jogát minden ügyfelének a 17_1999.II.5_kormányrendeletnek megfelelően biztosítja (teljes joganyag az üzletszabályzat végén) esetben indokolt és biztosított az egymástól távollévők között létrejött szerződés kötés szabályai, az alábbiak szerint:

• A vásárlónak a megrendelés átvételét ebben az esetben sincs joga megtagadni, ezzel szerződés szegést követ el, mely jogi következményeket von maga után! A megrendelt árú átvétele a szerződés értelmében kötelező!
• A fogyasztó a szerződéstől tizennégy munkanapon belül indokolás nélkül elállhat.
• A fogyasztó az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette.
• A gazdálkodó szervezet köteles a fogyasztó által kifizetett vételárat (szállítási és egyéb termék áron felüli díjak kivételével) legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni.
• A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket.
• A fogyasztót ezenfelül egyéb költség nem terheli.
• A fogyasztó az elállás jogával 
csak és kizárólag hibátlan (vagy igazolhatóan gyári hibás), hiánytalan, és eladható állapotú (nem széttépett) csomagolással, valamennyi tartozékkal, irattal és kiegészítővel, átvétellel teljesen megegyező állapotú termék esetében, valamint az eredeti számla visszaküldésével együtt élhet. Amennyiben a megrendelő a termék bármely részelemét, alkatrészét, kiegészítőjét vagy a terméket magát sérült vagy hiányos állapotban szolgáltatja vissza, illetve amennyiben a csomagolás állapota nem biztosítja a termék későbbi értékesítésének lehetőségét (ha a szolgáltató csak értékcsökkent termékként, alacsonyabb áron vagy egyáltalán nem tudná értékesíteni), úgy erről az Eladó (webáruház üzemeltetője) fényképet készít, jegyzőkönyvet vesz fel, ezek alapján az elállástól való jogot a vásárló felé nem biztosítja, valamint az erről készült jegyzőkönyvet és fényképeket a későbbi bizonyítás céljából archiválja.

• A fogyasztó nem gyakorolhatja az elállás jogát, ha:
• olyan áru értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac gazdálkodó szervezet által nem irányítható ingadozásától függ
• olyan áru értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó
• hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta
• olyan használt, kipróbált termékek esetében, melyeknél ezt a személyes higiéniai rendelkezések nem teszik lehetővé (pl. fehérnemű, epillátor, borotva, hajvágó, 
egyéb testtel érintkező termék vagy gép)
A rendeléstől való elállást minden esetben írásban kell jeleznie a megrendelőnek (email vagy posta), az Eladó elérhetőségeinek valamelyikén. Ezt legegyszerűbb módon a rendelésről küldött email üzenetre válaszolva tehetik meg.

Az Eladónak joga van a visszakapott terméket szakértővel bevizsgáltatni. Amennyiben az eszköz hibátlan, a vevőnek joga van elállnia a vásárlástól.

A megrendelőnek a kiszállított csomag átvételét megtagadni nincs joga (amennyiben az a vállalt határidőn belül és az előre feltüntetett áron érkezik)! Minden házhoz szállítással kért megrendelést az egymástól távollévők között létrejött szerződéskötés hatálya szerint az Eladó webáruház üzemeltetője archivál, így ez írásos megrendelőnek, szerződésnek minősül a vásárló részéről. Amennyiben a vásárló a kiszállított termék átvételét megtagadja, azzal szerződés szegést követ el, melynek jogi következményeit vállalnia kell!

Szavatosság, jótállás

Az Eladó által eladott termékekre, azok típusától függően eltérő, a hatályos jogszabályoknak megfelelő szavatossági időt vállal.


Vevői nyilatkozat

Az Internetes áruházba történt regisztrációval minden regisztrált vásárló kijelenti, hogy elolvasta és elfogadja az üzletszabályzatot, valamint azt magára nézve kötelező érvényűnek tekinti. Az üzletszabályzat hiányos ismerete nem mentesít az abban foglaltak alól.

Vegyes rendelkezések
Áraink tájékoztató jellegűek, az árváltozás jogát fenntartjuk.
Regisztrált felhasználóink bizonyos időközönként az aktuális akciókról, újdonságokról, érdekességekről hírlevelet kapnak. Amennyiben erre Ön nem tart igényt, ezt e-mailben jelezze felénk.

Eladó szabadon módosíthatja a vásárlás feltételeit és szabályait és / vagy a webáruházat, értesítési és bárminemű kötelezettség nélkül arra nézve, hogy megindokolja a döntés helyességét, és az Eladó (internet áruház) nem vonható felelősségre, ha így tesz. Bármely módosítás abban az időpontban lép életbe, amikor online megtalálható az Eladó internet áruházban. Bármely résztvevőnek, aki nem ért egyet a szabályok módosításával, fel kell hagynia a vásárlással. A webáruházakban megjelenített termékeke árai magyar forintban értendők, szállítási költséget nem tartalmazzák. Eladó az árváltozás jogát fenntartja azzal, hogy a már megrendelelt termékek vételárát nem változtatja.


Termék

A webáruházban (és online felületeken) fel vannak tüntetve a termékek és azok nevei (megnevezés, fantázianév stb), esetleges gyári számok, kiszerelési egységek, elérhető színek, elérhető méretek, egységek, termékképek és leírások. A monitoron megjelenített színek eltérhetnek a valós színektől, a nem megfelelő szín kiválasztásáért az Eladó nem vállal felelősséget, s csak olyan esetben vállalja a cserét, ha a termék eredeti, sértetlen csomagolásban, érintetlen (nem használt) állapotban juttatja vissza a Vásárló.